Hristos si Crucea

Sunt multi oameni care mi-au adresat cu diferite ocazii, o intrebare pe cat de indrazneata, pe atat de logica in mentalul comun al celor care iau contact pentru prima data cu viata crestina, cu adevarata vietuire ortodoxa.

De ce nu a coborat Fiul lui Dumnezeu de pe Cruce cand a fost batjocorit, pentru a evita astfel tot chinul groaznic la care a fost supus?

Cu siguranta ca Hristos ar fi putut face acest lucru!

Toata viata si propovaduirea Sa de pana atunci, prin toata minunile savarsite, aratasera de atatea ori ca este Unul din Sfanta Treime, Dumnezeu Atotputernic. Hristos, a aratat ca atat fortele naturii cat si moartea, I-au fost supuse. A aratat lumii ca El sta deasupra tuturor lucrurilor. A aratat ca este Pantocrator.

Atunci, de ce a stat pe Cruce?

Pentru ca, in primul rand, Hristos a luat chip omenesc, luand asupra Sa toate neputintele specifice omului, dorind sa implineasca astfel voia Tatalui Ceresc, in deplina ascultare indiferent cat de mare ar fi fost pretul pentru aceasta.

Mantuitorul Hristos a fost ascultator pana la moarte si inca moarte pe Cruce. Acest fel de ascultare avea si are ca si samanta dragostea si smerenia, contra-pondere la mandria si instrainarea sufleteasca a omului ratacit in viata pacatoasa, fata de Creator.

Si, mai este cel putin un alt mare motiv pentru care Hristos Mantuitorul nu a coborat de pe Cruce, suportand pana la capat un calvar greu de imaginat in zilele noastre.

Hristos S-a dat pe Sine Jertfa Sfanta pana la Sfarsitul Veacurilor pentru ca TE IUBESTE SI PE TINE, PE MINE, PE NOI TOTI.

NE IUBESTE SI NE IMBRATISEAZA DE PE CRUCE CU DRAGOSTE NESFARSITA, PE NOI, PE TOTI CEI CARE INTOARCEM SPATELE PACATULUI SI AVEM CA SI REPER PATIMILE DE PE GOLGOTA.

HRISTOS A RAMAS PIRONIT ACOLO PE ALTARUL CRUCII, PENTRU CA EL VREA CA NOI, FACEREA MAINILOR SALE, SA NU MERGEM LA PIERZANIE, CI SA AVEM VIATA VESNICA.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.