Cine ii mai apara pe copii de dascalii iresponsabili ?

Din corul de copii “Sfantul Nectarie” – Ghimicesti fac parte cei mai buni elevi la Invatatura, din ?coala Fitionesti.

Seriozitatea celor mici, perseverenta si devotamentul fata de ceea ce fac de cativa ani, au trezit de multe ori invidia celor… mari (la stat / varsta). Astfel, cadre didactice, care de fapt au ramas doar “cadre…” cu carnetul rosu In stand by, au spus adesea ca nu le face deloc bine atata mers la biserica. Au Incercat sa-i umileasca si chiar sa-i faca a lacrima, In timpul exercitiului dumnealor de “reeducare”.

Cu toate acestea, se Incheie un an scolar In care Corul “Sfantul Nectarie” [https://lacasuriortodoxe.ro/stiri/18666-un-dar-din-partea-corului-sfantul-nectarie-ghimicesti.html] a promovat valorile de suflet ale neamului romanesc In Elvetia si Germania, prin sustinerea a 7 concerte, a purtat cu Indreptatita mandrie costumul popular al zonei, a obtinut locul I la Concursul judetean de muzica de strana „Laudati pe Domnul”, organizat de ISJ Vrancea si de Episcopia Buzaului si Vrancei, a desfasurat activitati filantropice, a Incantat cu concerte de colinde atat inima Episcopului locului cat si pe cea a Patriarhului Romaniei, a cantat cu succes pe scena Teatrului din Focsani la reuniunea corala „Cruce si Inviere”, a obtinut o diploma de excelenta prin participarea cu un repertoriu foarte apreciat la Concursul international de creatie literara „Ioan Alexandru”, editia I, la Episcopia Buzaului, dupa care a concertat si In amfiteatrul Colegiului National B.P.Hasdeu din Buzau, a evoluat cu un buchet de cantari pe scena de festivitati -organizate cu ocazia Zilei Comunei Movilita, acolo unde a cantat Ansamblul folcloric ?ara Vrancei, Cristian Pomohaci si Irina Loghin.

Troparul Sfantului Nectarie a fost apreciat si a constituit parte la coloana sonora a filmului de scurt metraj “In umbra Sfantului Nectarie” [https://www.filmscurt.ro/detail/56/in-umbra-sfantului-nectarie.html] realizat de reteaua Lacasuri Ortodoxe, film premiat la Festivalul de Film Scurt Alba Iulia 2008, cu locul I, ca fiind cel mai vizionat.

Au participat la fiecare slujba religioasa de Vineri seara, Sambata seara, Duminica si In orice ajun de sarbatoare, fara sa fie obligati de cineva sa o faca.

Se Incheie anul scolar si saptamana aceasta, profesorul de muzica, altul decat Indrumatorul de cor, a aratat cine canta de fapt In… clasa si a pus cate doua note fiecarui copil de la cor, fara sa fie evaluati (ascultati) si chiar fara sa li se predea vreun material din care sa fie ascultati, afectandu-le media. Ultima nota la clasa a VII-a este datata cu 12.06, adica, nota In avans?

Aveti idee ce este In sufletul copiilor care au renuntat la timpul de joaca pentru a realiza si ceea ce ati citit mai sus si pentru a avea In acelasi timp si cat mai multe medii de 10? Se Intampla la Fitionesti si, poate, In toata tara aceasta stapanita de orgolii si, cu prea multi impostori…

Si, poate n-am fi scris, daca era prima si singura “actiune” de acest fel. Ar fi trebuit oare sa amintim si de “penalizarea” venita in acelasi timp din partea profesorului de sport, pentru faptul ca DUMINICA (!) dimineata (in timpul Sfintei Litrughii) copiii “si-au permis” sa lipseasca de la meciul de handbal propus (intre scoli), pentru a canta la strana Sfintei Biserici? Poate ca bunul simt ne obliga totusi sa ne oprim aici, fiindca, prea ar mai fi si altele…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.