Intalnire intre Arhiepiscopul Ieronim al Atenei si presedintele libanez Michel Sleiman

Arhiepiscop Atena Ieronim si presedinte Liban 2012 Arhiepiscopul Ieronim al Atenei s-a întâlnit cu președintele libanez Michel Sleiman, in ziua de vineri, 17 decembrie 2012, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
"Ne-am referit la problemele care există în regiune. Situația este dificilă, nu numai pentru Grecia, ci pentru întreaga regiune mediteraneană. Evoluțiile actuale au impact mare asupra vieții tuturor. Ingrijorarea noastra pentru creștinii din regiune și, în general, aflati pe malul Mediteranei, este mare, intrucat spatiile crestine isi restrang aria. Se impune ca politicienii și liderii religioși sa se lupte pentru reducerea conflictului”, a mai declarat Arhiepiscopul.

Revenind si asupra funeraliilor patriarhului Antiohiei, decedat recent, Arhiepiscopul a spus:

"Creștinii trec prin momente grele, mai ales acum, când Patriarhul Ignatie al Antiohiei a murit. Aș dori să particip la funeralii, dar evenimentele care au loc aici mă împiedică. Sper ca, noul patriarh", a mai adăugat el, "să lupte pentru rezolvarea problemelor regiunii. Dar, liderii politici ai țărilor vecine ar trebui să facă eforturi în inlaturarea fanatismului și in consolidarea libertatii. Traim vremuri care necesită colaborare intre noi toți. Imi doresc din toată inima, domnule președinte, sa fiti primul in această cooperare, în așa fel încât calmul sa predomine în Marea Mediterană”.

La rândul său, președintele libanez a declarat: "Suntem incantati sa raspundem invitației formulate de autoritățile elene, de a vizita Grecia”, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.