publicat în: Arhivă

Prezenta sporita a traditiilor spirituale in Armata

Ministrul Apararii si Patriarhul Rus Tradițiile cele mai bune de cooperare, existente între Biserica și Armata din Rusia, si care au existat de secole, nu vor fi doar restabilite, ci trebuie chiar sa creasca, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Aceasta este concluzia la care au ajuns Patriarhul Chiril și Ministrul rus al Apărării, din federatia Rusa, Serghei Soigu, în timpul întâlnirii pe care au avut-o in Mănăstirea Sfantul Daniel din Moscova.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a reamintit ministrului ca, la fiecare slujba, Biserica se roagă pentru autoritățile civile și militare.
"Înțelegand importanței poziției dumneavoastră, aș vrea sa va spunem că ne rugăm pentru dumneavoastra la fiecare slujba, Biserica rugandu-se pentru autorități și Armata.

Doar o motivație morală si motivația patriotică, care are, de asemenea, o dimensiune morala, pot ajuta o persoană sa creasca si sa fie in stare sa isi apere tara, „așa cum au făcut părinții noștri, bunicii, și acum, mulți dintre soldații noștri” – a mai spus Patriarhul.

Ca răspuns, Serghei Soigu i-a mulțumit Sanctității Sale și a remarcat modul in care "au fost realizate mari lucrari, împreună cu Biserica Ortodoxă Rusă, in Rusia și în străinătate". Potrivit acestuia, Biserica Ortodoxă Rusă și Ministerul pentru Situații de Urgență au interactionat fructuos în timpul calamităților și dezastrelor ultimelor decenii. "Le-a fost acordata, de asemenea, asistență, refugiaților din Bosnia și Herțegovina"- a reamintit, în special, Serghei Soigu.

"Biserica a fost mereu acolo și, pe diferite cai, de fapt, Biserica ne ajută să ii ajutam pe cei aflati la nevoie" – a mai spus ministrul. "Acum, probabil, vom continua cu mai multa energie sa sprijinim Biserica Ortodoxă Rusă și sa restabilim tradițiile care au existat în statul rus, în relațiile Bisericii cu forțele armate" – a mai subliniat acesta, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman