Patriarhul Ecumenic redeschide Biserica Taxiarhilor din Siyi, Turcia

Biserica Taxiarhilor din Siyi Turcia In prezent, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu face eforturi deosebite in redeschiderea Bisericii istorice a Sfinților Arhangheli din Siyi, Turcia, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Biserica Sfintilor Arhangheli, sau cum este cunoscuta în limba greacă, a Taxiarhilor, a fost construita în secolul al VIII-lea.

Aceasta este situata în orașul Siyi, din Turcia, în Mitropolia de Prusa. Biserica Taxiarhilor este o biserică importantă a Mitropoliei, având în vedere că acesta se numara printre cele mai vechi biserici care, inca, se mai gasesc în picioare, în această eparhie.

În timpul schimbului de populații, guvernul turc a confiscat această biserică și a oprit accesul credincioșilor. Acum, la 100 de ani mai târziu, Patriarhul Ecumenic se ocupa de aceasta problema, cu ajutorul oficialitatilor locale, pentru a redeschide biserica, urmand ca aceasta sa functioneze din nou ca lacas ortodox de cult, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.