Concert de colinde, la Carnegie Hall, New York – 16 dec. 2012

Concert de colinde in Carnegie Hall New York 2012 Cu binecuvantarea IPS Arhiepiscop Demetrios al Americii, un Concert de Craciun va avea loc la Carnegie Hall, New York, intitulat „Glory in the Highest” ("Osana intru Inaltime”), informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Tema concertului face referire la sfinții îngeri, care au apărut inaintea pastorilor în ziua Nasterii Domnului și L-au slavit pe Dumnezeu.

Pe 16 decembrie, la orele 18:00, Corul Arhidiocezan Bizantin de Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești se va alatura vocilor îngeresti, cântând laude lui Dumnezeu și mulțumind pentru Nașterea Fiului Său.

Concertul va avea, insa, si un alt scop. Conform organizatorilor, acestia spera să combine spiritul și entuziasmul unui concert de Craciun, cu „efortul important al Patriarhul Ecumenic Bartolomeu de a redeschide istorica biserica a Sfinților Arhangheli din Siyi, Turcia”.

Astfel, „doxologia păstorilor din ziua de Crăciun va putea fi din nou auzita, asa cum s-a intamplat timp de secole, de către credincioși, în această biserică veche a Sfintilor Arhangheli. Toate veniturile obținute din acest concert vor fi donate in sustinerea acestei nobile cauza” – mai asigura organizatorii.

„Prin participarea la acest concert, cei prezenti vor avea ocazia sa ajute ca acest demers sfant sa devina o realitate”, asigura Arhidiaconul Pentelimon Papadopulos, directorul Scolii Eparhiale de Muzica Bizantina.

Programul concertului va cuprinde o selecție de imnuri bisericești din perioada Crăciunului, cantate de Corul Bizantin Eparhial, în limba greacă. Corul Eparhial al Tinerilor va interpreta o serie de cântece tradiționale de Crăciun și de bucurie pentru deschiderea sezonului de vacanță. Este a doua oară cand corurile Arhiepiscopiei sunt prezente la Carnegie Hall, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: filolog Ana Stanciu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.