Reactii in Biserica, vizavi de eliberarea generalilor croati

ante-gotovina-si mladen-markac- Ante Gotovina si Mladen Markac, generali in varsta de 57 de ani, care au fost declarati vonovati, in aprilie 2011, pentru crime impotriva umanitatii si crime de razboi, in razboiul Croatiei impotriva sarbilor din tara, desfasurat pe perioada 1991-1995, au fost eliberati.

Decizia a dat nastere unor serii de reactii in Biserica Ortodoxa Sarba, mai ales dupa declarațiile unor prelați romano-catolici din Croația, pe tema eliberarii celor doi generali, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Astfel, in cadrul unei slujbe de pomenire oficiate in Biserica Sfantul Marcu din Belgrad, de catre episcopul Anastasie de Hvosno, pentru odihna sufletelor victimelor Operațiunii "Furtuna", în care 210.000 de sarbi au fost expulzati din Croația, o parte dintre acestia fiind ucisi, acesta a marturisit:

„Rugăciunea de astazi s-a facut pentru victimele decedate, dar, de asemenea, si pentru adevărul care a fost ucis în Haga”. Episcopul a mai spus că a rămas "fără cuvinte" când a auzit cum "slujitori ai Altarului divin au putut spune că Ante Gotovina și Mladen Markac ar fi umblat pe urmele Iisus Hristos”.

Cardinalul Josip Bozanići, in cadrul Messei din Catedrala din Zagreb, la care au participat cei doi generali croati, spunea: "Dragi generali, vă mulțumesc pentru mărturia si jertfa voastra! Reveniti in patria dumneavoastră. Croația are nevoie de dumneavoastra, aici!", adăugând că a „mulțumit lui Dumnezeu pentru manifestarea bunătatii Sale", mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.