FOTO si inregistrari: Concertul religios aniversar – Ramnicu Valcea, 2012

Concert religios aniversar Ramnic noiembrie 2012 În seara primei duminici din Postul Crăciunului, în cadrul manifestărilor spiritual-culturale prilejuite de împlinirea a trei ani de la înălţarea la rangul de Arhiepiscopie a Episcopiei Râmnicului şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim la demnitatea de Arhiepiscop, aniversarea împlinirii a 98 de ani de viaţă a Înaltpreasfinţitului Gherasim, precum şi împlinirea a trei ani de slujire arhierească a Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Eparhiei Râmnicului, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a avut loc un concert de muzică corală bisericească.

Concertul religios a fost susţinut de Corul „Axios” al Parohiei „Sfântul Gheorghe” din Ploieşti, condus de dirijorul Cristian Boldorea şi Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea condusa de Prof. Marian Cristi Stroe.

La eveniment a luat parte şi Chiriarhul Eparhiei Râmnicului, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Gherasim împreună cu Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Recitalul a cuprins lucrări corale din repertoriul bisericesc după următorul program:

Corul „Axios” al Parohiei „Sfântul Gheorghe” din Ploieşti

Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea

La final, corurile reunite au interpretat Concertul nr.1 de Gavriil Musicescu.

La manifestare au mai fost prezenţi iubitori de muzică corală bisericească şi spiritualitate românească dornici să petreacă o seară minunată din această perioadă binecuvântată, premergătoare marelui praznic al Naşterii Domnului.

In perioada imediat urmatoare, inregistrarea video integrala a concertului va putea fi urmarita in programul TV Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: contributor Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.