Rusii se pregatesc deja de cea mai rece iarna din ultimii 20 de ani

IARNA - Acoperirea cu zapada dupa sezoane "Aceasta iarna risca sa fie cea mai rece iarnă pe care Rusia a cunoscut-o in ultimii 20 de ani. În ianuarie și februarie, conform estimărilor noastre preliminare, temperaturile ar trebui să fie aproape de normal, sau mai joase în Districtul Federal de Nord-Vest. Având în vedere că temperatura medie din luna ianuarie este de -10 grade Celsius și de -8.5 grade în februarie, ne vom pregăti de o iarna adevarata ruseasca", a spus Roman Vilfand pentru RIA Novosti, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Directorul biroului meteorologic a precizat ca rușii s-au bucurat de cele mai calde ierni in ultimii 20 de ani: "În afară de iarna din 2009-2010, când a fost foarte frig, am avut în ultimii 20 de ani, iarna, temperaturi mai ridicate cu 2-6 grade decat cele normale pentru acest sezon", a spus Vilfand.

In data de 10 octombrie 2012, desi temperaturile sunt încă mult peste mediile normale sezoniere, poliția rutieră le-a cerut deja conducătorilor auto să schimbe pneurile de vară cu cele de iarnă, fără a mai aștepta prima zapada.
"Meteorologii anunță primul inghet, deja, pentru următoarele zile. Va rezulta formarea unui strat de gheață pe anumite tronsoane de drum. Conducătorii auto trebuie să fie pregătiți", a declarat si poliția rutieră într-un comunicat.

Serviciile de presă, de asemenea, au mai spus ca firma de gaze Gazprom așteaptă o iarnă mai rece decât de obicei. Cu toate acestea, Gazprom a declarat că este gata sa satisfaca cererea de gaze: "Suntem conștienți de faptul că iarna va fi mai rece decât în mod obișnuit, in sezonul de varf rece, asa incat le vom oferi consumatorilor mai mult gaz", a declarat purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov.

Prognoza meteo este foarte importantă pentru compania de gaze: scăderea temperaturii cu un grad poate crește consumul de gaze naturale cu 20 de milioane de metri cubi pe zi și totodata ar permite Gazprom sa faca miliarde de dolari din profituri suplimentare din partea clienților europeni, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.