Homs: “toate bisericile din oras au fost profanate”

alep altadata Episcopul Bisericii Caldeeene Catolice din Alep, cel mai mare oras al Siriei, a declarat intr-o audienta in fata Parlamentului din Londra, ca orașul se afla in "haos", informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Creștinii "si-au părăsit casele, din cauza amenințării cu bombe, si și-au pierdut mijloacele de trai; școlile, spitalele și alte servicii publice nu mai funcționează", a spus Episcopul Antoine Audo, un iezuit care conducea dieceza de rit rasaritean, formata din 35.000 de caldeeni catolici, inca din anul 1992.

"80% dintre oameni nu mai au niciun loc de muncă și nicio optiune, doar stau acasa", a adăugat el. "Starea de sărăcie devine foarte gravă, în special prin creșterea prețurilor, corelata cu lipsa salariilor. Fața orașului s-a schimbat. Nu mai există securitate deloc, totul este murdar, e dificil sa te deplasezi, fără taxiuri si fara autobuze".

"În orașul Homs, cel care era odata casa celei de-a doua comunitati creștine, ca marime, toti in afara câtorva credincioși au fost obligați să plece, după un val de persecuții si dupa profanarea bisericilor lor", a continuat el, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.