Turism religios, intre Bisericile ortodoxe Greaca si Rusa

turism religios intre Grecia si Rusia In ultimele ore, Biserica Ortodoxa Greaca si Patriarhia Moscovei au semnat un memorandum de cooperare in domeniul turismului religios, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Memorandumul a fost semnat, în numele Bisericii Ortodoxe Ruse, de către Episcopul Tihon de Podolsk, iar în numele Bisericii Ortodoxe a Greciei, de Mitropolitul Nectarie de Corfu.

Cu aceasta ocazie, conform Romfea, Mitropolitul de Corfu a declarat: "Grecii au o mare venerație pentru Sfântul Serghie de Radonej, Serafim de Sarov si o multime de alti sfinti rusi. Colaborarea dintre Bisericile din Rusia și Grecia, în sfera religioasă, va fi utila pentru ambele Biserici, cele două popoare avand multe în comun, iar fiecare popor ii poate oferi multe celuilalt, pentru binele comun", informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.