Cea mai mare biserica ortodoxa din Africa a fost tarnosita

cea mai mare biserica din africa (Romfea) In data de 21 octombrie 2012, duminica, Patriarhul Papa al Alexandriei și Intregii Africi, Theodoros al II-lea, a tarnosit Biserica Sfantul Andrei din Kananga.

Evenimentul s-a bucurat de o atmosfera plina de entuziasm, conform unor surse din strainatate care citeaza agentia Romfea.

În timpul discursului său, Arhiepiscopul a declarat ca proiectul a început în anul 2004 și a fost finalizat în 2010. Costul acestei mari lucrari a fost acoperit în întregime de către o societate misionara.

La finalul slujbei de sfintire, Patriarhul i-a inmanat onoruri președintelui societatii misionare, Nicolae Simo, si inginerului în construcții civile, Pitagora Manoliadi, ca semn de recunoștință pentru ajutorul acordat in ridicarea acestui lacas din Africa Centrala.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.