Calea Sfintilor IN DIRECT video: procesiune 24 oct. 2012, pe Dealul Patriarhiei – alaturi de Moastele Sf. Nectarie, Sf. Dimitrie, si Sf. Imparati Constantin si Elena

Calea Sfintilor procesiune in direct video Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a fost solicitata sa efectueze transmisiunea video in direct, din miscare, a procesiunii care va avea loc maine, 24 oct. 2012, pe Dealul Patriarhiei, ocazionata de Sarbatoarea Sfantului Dimitrie Basarabov, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Conform reprezentantilor Patriarhiei Romane, la orele 11.30, după oficierea Sfintei Liturghii, va avea loc procesiunea Calea Sfinţilor cu Moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou de la Catedrala Patriarhală prin bulevardul Regina Maria până la baza Colinei Patriarhiei.

La orele 12.00, de la catedrala Sfântul Spiridon Nou din Bucureşti, se va desfăşura procesiunea cu racla Moaştelor Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena pe Calea Şerban Vodă şi strada Bibescu Vodă până la baza Colinei Patriarhiei.

La orele 12.15, cele două procesiuni se vor întâlni la Sfânta Cruce din piatră de la baza Colinei Patriarhiei pentru momentul întâmpinării Moaştelor Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina aduse la Bucureşti de o delegaţie a Bisericii Greciei, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Efrem de Ydra, Eghina, Spetses şi Kounoupitsa.

Serv. LiveCamera media PRODUCTION ne va oferi intreg sprijinul sau, atat tehnic cat si ca personal, pentru tot intervalul de timp amintit mai sus, astfel incat transmisiunea in direct va incepe in jurul orei 11:30, dar telespectatorii sunt rugati sa tolereze orice eventuala intarziere sau decalare a programului, intrucat un astfel de eveniment, de amploare, poate atrage dupa sine anumite neconcordante sau intarzieri de traseu. Prin urmare, toti cei ce vor sa urmareasca in direct Procesiunea Calea Sfintilor din acest an, sunt invitati sa isi mentina monitoarele deschise pe toata perioada dimineatii, pana dupa orele pranzului. Transmisiunea LIVE va putea fi urmarita in toate paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (http://arhiva.lacasuriortodoxe.ro).

Presedintele Asociatiei non-profit Lacasuri Ortodoxe, Ing. Catalin Ion, cu aceasta ocazie a facut urmatoarele precizari:

"Intra-devar, numarul solicitarilor repetate si invitatia la eveniment nu pot decat sa ne onoreze. Desi timpul este destul de scurt, totusi, am gasit sprijinul necesar la Serviciul LiveCamera, care ne-a asigurat ca si de aceasta data ne va fi aproape. Intreaga transmisiune, asa cum se intampla de obicei, va fi asigurata gratuit de acest Serviciu si de administratia Lacasuri Ortodoxe, prin voluntarii sai. Speram ca starea meteo sa ne permita acest lucru si, de asemenea, legatura prin satelit, care trebuie sa fie una de foarte buna calitate pentru a atinge parametrii necesari unei astfel de transmisiuni. Ne bucuram sa primim, pe aceasta cale, Moastele Sfantului taumaturg Nectarie – o mare cinste pentru noi, toti cei ne bucuram de ajutorul si vindecarile acestui mare sfant. Ne bucuram sa putem transmite de langa moastele Sfantului Dimitrie Basarabov, ajutator si mijlocitor al nostru in toate cererile. Ne bucuram sa fim alaturi de Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena, a caror ocrotire permanenta o simtim in incununarea lucrarilor noastre. Transmisiunea va fi una FullHD, din miscare, in sensul ca nu vor exista camere fixe intre care sa se comute legatura, ci vor exista una sau mai multe camere mobile – nu am putut afla inca numarul exact de care va dispune serviciul LiveCamera la acea ora, tinand cont ca efectueaza in aceasta perioada transmisiuni si in alte zone ale tarii). Aceste camere vor insoti pelerinii, de aproape, pe tot parcursul, dupa cum va permite spatiul si dupa cum vom fi ajutati de fortele de ordine. Mai pot aparea si alte transmisiuni de la evenimentele desfasurate in aceasta perioada, asa incat este posibil ca zilnic sa existe astfel de surprize. Ii invit, deci, pe toti abonatii nostri sa ramana "pe receptie" in aceasta perioada. Sper, din tot sufletul, sa fie o bucurie pentru noi toti!".

NU UITATI: maine, in jurul orelor 11:00, ramaneti aproape de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, pentru a va bucura de o noua transmisiune video LIVE: Calea Sfintilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.