40.000 de oameni, cuprinsi de foamete si groaza. Patriarhii, in persoana, si credinciosii ortodocsi sar in ajutor

Tabara de refugiati din Zaatari In aceste zile, Patriarhul Teofil al Ierusalimului a asistat la primirea pachetelor, produselor alimentare, medicamentelor și hainelor trimise de Biserica din Cipru refugiaților sirieni din Iordania, aflati in tabara Zaatari, informeaza serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Patriarhul a intervenit pentru acești refugiați, cu ceva timp în urmă, pe langa Ambasadele Marii Britanii, Franței, Germaniei și Ciprului, în Amman.

Dupa primirea pachetelor, Patriarhul a vizitat tabăra și s-a interesat de situația refugiaților. Acestia s-au aflat in centrul discuțiilor recente, dintre primatii Patriarhiilor de Alexandria, Ierusalim și al Bisericii din Cipru si reprezentanții Uniunii Europene la Bruxelles. Patriarhul Teofil al Ierusalimului s-a adresat, de asemenea, Arhiepiscopului Ciprului, pentru organizarea unor strangeri de fonduri destinate refugiaților sirieni din Iordania.

Credinciosii ortodocsi din Cipru și guvernul au răspuns acestui apel, strangand 10 tone de apă minerală, 5 tone de alimente și 185 de cutii cu îmbrăcăminte, 15 frigidere mici și 5 calculatoare, care au sosit pe mare, in Akkaba, ajutoarele fiind ulterior dirijate spre Zaatari, in prezența Patriarhului Teofil, a mai multor preoți ortodocși din Iordania, a Ambasadorului Republicii Cipru și a altor personalități.

Tabara Zaatari găzduiește în prezent 38.500 de refugiați, dintr-un total de 210.000 în Iordania. Intre 300 si 400 de refugiați sosesc zilnic in aceasta tabără, conform securitatii de frontiera dintre Siria și Iordania. Ei ajung in tabara, mai ales noaptea, și isi iau cu ei doar hainele. Sunt adesea epuizati și răniți. Primul pas, la sosire, este acela de a li se oferi hrană și îmbrăcăminte. Un mare efort se face pentru îmbunătățirea condițiilor de trai, intrucat se va apropia iarna. Se construiesc drumuri noi, se acopera cu pietriș, pentru a proteja tabara de praful care afectează starea de sănătate a oamenilor, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.