Strasbourg-ul respinge recursul Bisericii Sarbe, de restituire a bunurilor din Muntenegru

Curtea Europeana a drepturilor omului Strasbourg Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a respins recursul Bisericii Ortodoxe Sârbe privind restituirea proprietăților din Muntenegru, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Decizia Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, de respingere a plângerii Eparhiei de Budimlija si Nikšić, si a altor 11 organizații ale Bisericii Ortodoxe Sârbe, depusa în 2004 împotriva statului Muntenegru, privind restituirea proprietății Bisericii, este considerată de către episcopul eparhiei, Ioanichie, ca fiind o acțiune "care nu este inca pierduta pentru Biserică, dar nici nu s-a castigat nimic".

"În Muntenegru a început un scandal imens și s-au dezvoltat comentarii politice pasionale, cu ocazia deciziei Curții, nefacand altceva decat sa distraga atentia de la subiectul principal, care este obligația Muntenegrului de a legifera restituirea proprietăților Bisericii, expropriate pe nedrept.

Deși autoritățile competente ale statului au promis să facă acest lucru, cu opt ani în urmă, nimic nu s-a infaptuit, totul fiind întârziat, în mod deliberat, în detrimentul Bisericii", a mai spus Episcopul Ioanichie.

"Curtea de la Strasbourg nu a negat dreptul la restituire, nici nu a degrevat statul de obligația sa de a returna bunurile pe care le-a confiscat ilegal", afirma episcopul, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.