publicat în: Arhivă

Masuri suplimentare de securitate publica, la Patriarhie

Instiintare personala- parbriz Masuri securitate publica Patriarhie 2012 foto LONews Patriarhia își continuă demersurile necesare pregătirii sărbătorii Sfântului Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului, informează Serviciul de presă LONews al Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe, emotiile legate de asteptarea evenimentului simtindu-se deja in crestere.

Printre măsurile de ultimă oră, se numără și decizia de înștiințare a riveranilor, luată de Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București, la recomandarea Patriarhiei Române, prin care aceștia sunt avertizați că procesiunile organizate cu ocazia sărbătorii, presupun asigurarea unui trafic fluent și o protecție sporită a obiectivelor și reperelor aflate în zonă.

Prin urmare, conducătorii auto au fost înștiințați pesonal, printr-o adresă a Politiei, în care se precizează ca "in perioada 24-30.10.2012, se vor desfășura procesiunile și manifestările religioase organizate de Patriarhia Română cu ocazia Sf. Dimitrie cel Nou. Astfel, din rațiuni de siguranță publică, Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București vă aduce la cunoștință că în perioada sus-menționată nu se va putea accede în această zonă."

Din câte se știe, în fiecare an, sărbătoarea ocrotitorului capitalei României, Sfântul Dimitrie Basarabov, atrage zeci de mii de pelerini din străinătate și din toate colțurile țării. Evenimentul din acest an va prilejui, în mod special, sosirea în țară a Moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul (cinstit in calendarul ortodox la data de 9 noiembrie), însoțite de o delegație din Grecia.

În baldachinul special amenajat in curtea Patriarhiei, se vor afla pentru închinare, în perioada 24-30 octombrie, Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov, ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul și ale Sfinților Împărați, intocmai cu apostolii, Constantin și Elena, mai informează LONews.