Târnosirea bisericii din Bucovăţ, r. Străşeni

La 4 august, când este prăznuită Sfânta Întocmai cu Apostolii Maria Magdalena (c.Iul), ÎPS Vladimir a oficiat slujba de sfinţire a Bisericii „Sf. Maria Magdalena” din s. Bucovăţ, r. Străşeni.

A urmat Sfânta Liturghie la care au participat mai mulţi slujitori din raion în frunte cu părintele protopop Victor Mihalachi.

În timpul slujbei a fost menţionat părintele paroh Prot. Petru Galinschi cu dreptul de a purta Cruce cu Pietre Scumpe, iar Prot. Nicolae Terenti din parohia Scoreni decorat cu dreptul de a purta Mitra, şi Pr. Victor Condrea din parohia Micăuţi decorat cu Cruce de Aur.

Ierarhul a adus mulţumiri ctitorilor, binefăcătorilor şi enoriaşilor acestei parohii pentru truda depusă spre ridicarea şi înfrumuseţarea acestei biserici, nădăjduind că toate lucrările vor fi duse la bun sfârşit şi casa Domnului va fi împodobită cu toate atributele necesare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.