Mitropolitul Vladimir al Kievului, nemultumit de concertul adventist din faţa Catedralei Mitropolitane, programat pe 15 august

1-02/214

05 AUGUST 2009

Primarului General al mun. Chişinău

Dlui. Dorin CHIRTOACĂ

Stimate domnule primar!

Cu multă durere în suflet şi dezamăgire, am aflat recent că în inima ţării noastre ortodoxe, chiar în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în faţa Catedralei Mitropolitane, pe 15 august, începând cu ora 10.00, confesiunea adventistă, sancţionată de primărie, va desfăşura un concert biblic bazat pe nişte „adevăruri” de crednţă străine poporului nostru.

Ca urmare a multiplelor solicitări ale creştinilor ortodocşi, mă adresez către dvs., d-le primar, ca unui creştin botezat ortodox, să nu permiteţi desfăşurarea acestei întruniri, pentru a nu tensiona sau leza sentimentele credincioşilor Bisericii Ortodoxe din Moldova care constiuie 93% (conform ultimului recensământ).

O soluţie de alternativă, pentru cel mai rău caz, – să fie schimbat locul desfăşurării, într-un mediu izolat.

Vă mulţumesc,

+ VLADIMIR,

MITROPOLITUL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.