90.000 de oameni au citit cea de-a 2711-a pagina a Talmudului, pe un stadion din apropierea New York City

Incheierea Studierii Talmudului - 7 ani 2013 Conform informatiilor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in East Rutherford, New Jersey, evreii ortodocsi au marcat in aceste zile, la nivel mondial, incheierea a 7 ani de studii, efectuate pe marginea Talmudului, informeza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Actiunea a fost descrisa ca o adevarata chemare spirituală, o muncă din dragoste, o oportunitate enorma de conectare la miile de ani de istorie evreiască şi religie.

Ea a mai fost numita, de asemenea, ca efort neobosit, un „maraton de studiu”. Nu au existat vacante, nu au existat scurtături. Pentru o perioada de 7 ani si jumatate, zi de zi, evreii din întreaga lume au studiat, in amanunt, fiecare pagina a Talmudului – comentariu biblic scris de-a lungul secolelor, care serveşte ca ghid de spiritualitate şi de practica de viata.

În seara zilei de 1 august 2012, ceea ce a fost apreciata ca fiind cea mai mare sărbătoare a evreilor, de învăţare în comun, din istorie, s-a incheiat. Cu aceasta ocazie, 90.000 de oameni s-au înghesuit pe un stadion, aflat la şapte mile vest de New York City, pentru a citi cea de-a 2711-a – si ultima – pagina a Talmudului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.