publicat în: Arhivă

Solidaritate între generaţii: setarea parametrilor pentru societatea europeana de mâine

solidaritate intre generatii - imagini de la intalnire 2012 Liderii UE şi cei religiosi cheama la solidaritate, in rezolvarea provocărilor economice sau de altă natură.

Conform informatiilor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Geneva, „Bisericile şi comunităţile religioase sunt bine plasate, astfel incat sa poata construi punţi între societăţile Uniunii Europene, prin cultivarea solidarităţii între tineri şi bătrâni, şi prin acordarea de ajutor in combaterea crizei economice şi a provocărilor demografice”, în conformitate cu ultimele afirmatii ale liderilor UE si ale reprezentanţilor religiosi, din cadrul unei întâlniri ce a avut loc de curand la Bruxelles.

La reuniunea intitulata "Solidaritate între generaţii: setarea parametrilor pentru societatea europeana de mâine", au participat membri ai religiilor creştine, evrei, musulmani, hinduşi şi ai comunităţii Bah'ai.

In cadrul aceleiasi reuniuni, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a tinut un discurs, in care a facut apel pentru mai „multa coeziune europeana”.