Noul ambasador al Bosniei şi Herţegovinei în România, la Patriarhie

IAmbasador Bosnia si Hertegovina in Romanian ziua de 31 mai 2012, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa sa Domnul Dusko Kovacevic, noul ambasador al Bosniei şi Herţegovinei în România.

Domnul Dusko Kovacevic, sârb de confesiune creştin-ortodoxă, a mulţumit pentru primire şi a subliniat bunele relaţii diplomatice dintre România şi Bosnia-Herţegovina, ţară care doreşte să devină membră a Uniunii Europene. În continuare, domnul ambasador a făcut o scurtă prezentare a configuraţiei religioase din ţara sa. În acest context, Excelenţa sa a subliniat faptul că în Bosnia-Herţegovina comunităţile religioase creştine, musulmane şi mozaice cooperează în cadrul unui Consiliu interreligios, fapt care contribuie la convieţuirea paşnică dintre cetăţeni.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a urat succes domnului ambasador al Bosniei şi Herţegovinei la începutul misiunii sale diplomatice la Bucureşti şi a menţionat că şi în România cultele recunoscute oficial cooperează în cadrul unui Consiliu Consultativ al Cultelor.

La sfârşitul întrevederii a avut loc un schimb de daruri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.