Benjamin Netanyahu reînnoieste o tradiţie a studiului biblic

Benjamin Primul-ministru Benjamin Netanyahu reînnoieste o tradiţie a studiului biblic, inceputa de primul prim-ministru al Israelului, David Ben-Gurion.Cercul primului-ministru, de Studiu Tanakh (cerc de studiu biblic), a fost reinstituit de Netanyahu, în memoria lui Shmuel Ben-Artzi, care a participat, de asemenea, la cerc. Ben-Artzi, decedat in noiembrie anul trecut, a fost profesor de Tanakh şi cercetător.

La începutul primei lecţii a Cercului reînnoit de Studiu Tanakh, premierul Netanyahu a declarat:

"Ben-Gurion a crezut că Tanakh ar trebui să fie moştenirea întregii naţiuni – laice şi religioase, tineri şi bătrâni, bărbaţi şi femei.Tanakh este fundamentul existenţei noastre. El uneşte poporul evreu, de-a lungul generaţiilor. De asemenea, serveşte nu numai ca fundament, ci, totodata, ca harta si busola. Tanakh este întotdeauna relevant, vizavi de problemele şi de provocările de astazi. El inspiră, este o sursă de viaţă pentru oamenii noştri şi cred că este important să se extindă studiul Tanakh şi dragostea de Tanakh în toate părţile naţiunii. Acesta este, bineinteles, scopul acestui cerc. Sunt sigur că, datorită cercetatorilor, rabinilor şi oamenilor învăţaţi, şi a femeilor de aici, care cunosc şi iubesc Tanakh, ne vom îmbogăţi cunoştinţele noastre comune."

Cercul de studiu Tanakh se întruneste la reşedinţa primului-ministru, în cooperare cu Begin Center.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.