Arhim. Alexandru Golitin, noul episcop de Toledo şi al Episcopiei Bulgare a OCA

arhim Alexandru Golitin Arhimandritul Golitin a fost hirotonit episcop de Toledo şi al Episcopiei Bulgare a Bisericii Ortodoxe din America, în timpul Sfântei Liturghii celebrate în Catedrala Sf. Gheorghe Toledo (Ohio), in ziua de sâmbătă, 5 mai 2012.
Hirotonia a fost prezidată de Mitropolitul Iona, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din America, slujind alaturi mai mulţi ierarhi ai Bisericii.

În iunie 2010, Episcopia Bulgara a O.C.A. a început procedurile de alegere a unui candidat, care sa-i urmeze Arhiepiscopului Chiril, mutat la Domnul în 2007. Episcopul Alexandru a fost ales, dintre ceilalti candidati, de catre Adunarea Clericilor şi Delegatilor Laici.

În octombrie 2011, membrii Sfântului Sinod al OCA au procedat la alegerea Arhimandritului Alexandru, ca Episcop de Toledo şi al Episcopiei Bulgare.

Crescut în Biserica Sf. Inochentie, din Tarzana, California, EpiscopulAlexandru a primit o diplomă de licenţă în arte, in limba engleză, la Universitatea din California, la Berkeley, şi un Master in Teologie la Seminarul Sfântul Vladimir. El a petrecut sapte ani la Universitatea din Oxford, continuandu-si si studiile de doctorat.

În această perioadă, de asemenea, el a mai petrecut doi ani în Grecia, in special in Manastirea Simonos Petras din Muntele Athos. După ce a primit doctoratul în filozofie, în 1980, acesta s-a întors în Statele Unite, unde a fost hirotonit diacon, în ianuarie 1982, şi a primit darul preoţiei, doi ani mai târziu.

El a slujit în misiunile OCA din California de Nord şi a infiintat Comitetul Misionar Eparhial. În 1989, a început să predea la Universitatea Marquette din Milwaukee (Wisconsin). În timp ce preda la universitate, slujea in Parohia Sf. Chiril şi Metodiu, în acelaşi oraş.

Episcopul Alexandru a devenit al doilea Episcop de Toledo şi al Episcopiei Bulgare. El îi succede Arhiepiscopului Kirill (Ioncev), care a condus Eparhia in perioada 1964 – 2007. Episcopia numara 19 parohii si misiuni, şi o mănăstire.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.