O alianta braziliana ii provoaca pe liderii evanghelici sa denunţe rasismul

rasism in bisericile evanghelice brazilia Un grup de femei evanghelice de culoare din Brazilia a solicitat ajutor din partea predicatorilor, la nivel national, in contestarea a ceea ce ele numesc „un model omniprezent de rasism” în Bisericile Evanghelice.

Pastorul şi lectorul Waldiceia de Moraes Teixeira da Silva, presedinta a Aliantei Evanghelice a Femeilor si Barbatilor de Culoare din Brazilia (ANNEB), a acuzat Bisericile ca raman oarbe la problema rasismului.

"Din punct de vedere istoric, Bisericile Evanghelice din Brazilia au omis întotdeauna sa se ocupe de probleme rasiale si sociale, ignorand de ani de zile lupta negrilor pentru recunoaşterea identităţii lor, în contextul segmentului evanghelic", a spus ea, în comunicatul de presă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.