publicat în: Arhivă

Slujbă de sfinţire la Grupul Şcolar „Ferdinand I” din Râmnicu Vâlcea

Slujba de sfintire la Grupul Scolar Ferdinand I din Valcea slidePreasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat in ziua de 10 mai 2012, slujba de sfinţire a Liceului „Ferdinand I” din municipiul Râmnicu Vâlcea. Slujba de sfinţire a fost prilejuită de aniversarea a 40 de ani de la înfiinţarea liceului.

După serviciul religios au fost rostite alocuţiuni de către distinşii invitaţi şi a fost prezentat un program artistic de către elevii liceului.

În cuvântul de învăţătură rostit în deschiderea evenimentului cultural, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a felicitat membrii corpului didactic şi pe elevii şcolii pentru frumoasele rezultate obţinute la învăţătură în cei 40 de ani de activitate şcolară. De asemenea, Preasfinţia Sa i-a dăruit directorului liceului prof. Alexandru Statie, o icoană cu chipul Maicii Domnului spre a binecuvânta şi apăra această instituţie de învăţământ, Albumul „Cetăţile Credinţei” în care sunt prezentate mănăstirile şi schiturile din Arhiepiscopia Râmnicului şi o carte cu viaţa şi activitatea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului Noul Severin.

Despre colectivul didactic şi performanţele Grupului Şcolar Ferdinand I, prof. Alexandru Statie, Directorul instituţiei a spus: „Corpul profesoral, aflat într-o continuă întinerire şi completare, se remarcă prin nivelul ridicat al competenţei profesionale şi al exigenţei didactice. Activitatea curentă se completează cu o serie largă de activităţi extrașcolare ştiinţifice, culturale, sportive, având ca beneficiar final elevii, urmărindu-se completarea armonioasă a profilului fizic, intelectual şi moral al acestora. Parteneriatele stabilite cu instituţii şcolare şi extraşcolare din ţară şi străinătate completează paleta preocupărilor şi oportunităţilor care le au elevii şi profesorii noştri.”
La manifestare au fost prezenţi Ing. Romeo Rădulescu, Primarul Râmnicului, inspectori de la ISJ Vâlcea, oficialităţi, cadre didactice şi elevi.
Grupul Şcolar Ferdinand I Rm. Vâlcea
Grupul Şcolar Ferdinand I Rm. Vâlcea a fost înfiinţat în anul 1972 în localitatea Băbeni şi transferat în anul 1975 în municipiul Rm. Vâlcea. În cei patruzeci de ani care s-au scurs de la înfiinţare, Liceul Ferdinand a cunoscut o continuă evoluţie atât ca structură profesională cât şi ca bază materială, ştiinţifică şi didactică.

Începând cu 1 septembrie 2010, Grupul Şcolar Ferdinand I a preluat în structura sa şi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 13 din Rm. Vâlcea.

Cei 890 elevi ai şcolii învaţă în 35 de clase de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi şcoală de arte şi meserii.
– un articol, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de contributor: Arhid. Ioan Liviu Găman