În Camerun, musulmanii şi creştinii sunt implicati direct in reforma electorală

Centrul pentru reforma si democratie Camerun Conform informatiilor primite de la corespondenti aflati in zona Yaounde, liderii religioşi din Camerun, de obicei, nu se implică în politicile electorale. Totusi, la începutul lunii martie 2012, un grup de lideri musulmani si crestini au organizat o intrevedere cu presedinte organismului de conducere al alegerilor, sustinand ca deja au experientele scrutinului precedent, in care s-au inregistrat cumpărari de voturi, votari multiple şi manipulare făţişă a rezultatului final al votului.

"Este de datoria noastră, ca slujitori ai lui Allah, sa ne asiguram că domnesc adevărul, transparenţa şi justiţia în ţara noastră, şi aceasta începe cu alegerile, în care fiecare vot contează", a afirmat Modibo Bouba Bello, vice-presedinte al Consiliului Islamic.

Bello s-a alăturat Reverendului Sebastian Wongo Behong, secretar general al Conferinţei Episcopale Camerun, şi Reverendului Robert Ngoyek, preşedinte al Consiliului Bisericilor Protestante, la o reuniune organizata la inceputul lunii martie, cu Samuel Fonkam Azu'u, preşedintele Alegerilor din Camerun Alegeri – ELECAM.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.