PS Parinte Visarion a savarsit slujba Deniei Acatistului Maicii Domnului la paraclisul episcopal din Tulcea

Denia Acatistului Maicii Domnului la paraclisul episcopal Tulcea

In ziua de vineri, 30 martie 2012, Preasfintitul parinte Visarion, Episcopul Tulcei, a săvârşit seara slujba Deniei Acatistului Maicii Domnului, informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Pr. Neculai Felix Lucian.

Evenimentul a avut loc in Biserica Buna Vestire din Tulcea. Biserica este paraclis episcopal.

In Postul Mare, in saptamana a cincea, toate bisericile ortodoxe au oficiat in seara de vineri Denia Acatistului Bunei Vestiri sau Slujba Imnului Acatist. Deniile sunt savarsite doar in doua dintre saptamanile postului: in saptamana a V-a si a VII-a.

Sarbatoarea isi are originea in interventia minunata a Maicii Domnului in atacul pornit de catre persi si avari asupra Constantinopolului, in anul 626. Patriarhul Serghie a cerut poporului sa aduca rugaciuni Nascatoarei de Dumnezeu, astfel locuitorii reusind sa respinga dusmanul, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– un parteneriat media oficial: Episcopia Tulcii – Lacasuri Ortodoxe / 2012

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.