Crestinii cer eliberarea Patriarhului ortodox Antonios din Eritreea, inchis pentru credinta

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Antonios din Eritreea Patriarhul Antonios, care a fost închis pentru credinţa sa, este diabetic şi situaţia acestuia se înrăutăţeşte din cauza lipsei de îngrijire medicală. Patriarhul a fost reţinut într-o locaţie secreta, începând din ianuarie 2006.

"Este un miracol faptul că el rămâne în viaţă, fără îngrijire medicală. Organizaţiilor umanitare internaţionale, cum ar fi Crucea Roşie, ar trebui să li se permită să il viziteze pe Patriarh. Solicitam, de asemenea, guvernului eritreean să il elibereze pe Patriarh, din motive umanitare", a declarat ieri, 14 martie 2012, Pr. Atanasie Ghebre-Ab, academician si preot eritreean ortodox din SUA.

Guvernul eritreean este cunoscut pentru suferintele aduse crestinilor din aceasta ţară. Există peste 3000 de creştini încarceraţi în Eritreea, pentru credinţa lor.

Jonathan Racho, membru al ICC, a declarat: "Suntem profund preocupaţi de starea de sanatate a Patriarhului şi îndeamnăm comunitatea internaţională să facă presiuni asupra Eritreei, pentru a-l elibera. Eritreea trebuie să încheie detenţia ilegală a prizonierilor crestini".

Patriarhul Antonios a fost reţinut pentru ca a cutezat sa ceara guvernului eritreean să elibereze mai multi membri ai Bisericii Sale, reţinuţi pentru convingerile lor, şi sa ii îndemne pe oficialii Eritreei să nu se mai amestece în afacerile Bisericii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.