Thursday 15 march 2012

Declaratia oficiala a Conferinţei Responsabililor de Cult din Franţa

Intrunirea Consiliului Responsabililor de Cult din Franta Ieri, 14 martie 2012, a avut loc intrunirea Conferinţei Sefilor de Cult din Franţa, la sediul Adunării Episcopilor Ortodocşi din Franţa. In urma sedintei, a fost publicata urmatoarea declaratie oficiala:

Declaraţie
Paris, 14 martie 2012

Conferinta Responsabililor de Cult din Franta (CRCF), care s-a întrunit astăzi, nu a intenţionat să revină asupra unor controverse îngrijoratoare si stigmatizante asupra practicilor religioase alimentare. Când va veni momentul, se va propune o reflecţie larga şi în cunoştinţă de cauză asupra sensului riturilor şi practicilor religioase în societatea noastră. Conferinta se pronunta împotriva oricărei instrumentalizari a religiilor în dezbatere democratica.

Mai pe larg, CRCF a evocat apropiatele alegeri, pentru că sunt alegeri importante pentru viitorul ţării noastre şi pentru faptul că problemele reale sunt multe: educaţie, ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, sărăcie, coeziune naţională, mediu, finanţe publice, europene şi globale, promovarea păcii…

Impreuna cu cetăţenii noştri, credincioşi sau nu, sperăm ca dezbaterea din această fază activă a campaniei sa răspunda acestor provocări.

Membrii CRCF:
– Cardinalul Andre Vingt-Trois, preşedinte al Conferinţei Episcopilor din Franţa
– Episcopul Lawrence Ulrich, vice-preşedinte al Conferinţei Episcopilor din Franţa
– Pastorul Claude Baty, preşedintele Federaţiei Protestante din Franţa
– Pastorul Lawrent Schlumberger, membru al Consiliului Federaţiei al Protestantilor din Franţa, preşedintele Consiliului Naţional al Bisericii Reformate din Franţa
– Mitropolitul Emmanuel, preşedinte al Adunării Episcopilor Ortodocşi din Franţa (reprezentata astăzi de către Episcopul Nestor)
– Mitropolitul Iosif, membru al Adunării Episcopilor Ortodocşi din Franţa,
– Carol Saba, purtatorul de cuvânt al Adunării Episcopilor Ortodocşi din Franţa
– Rabinul-şef Gilles Bernheim, şef rabin al Franţei
– Rabinul Moshe Lewin, purtător de cuvânt al rabinilor Franţei
– Mohammed Moussaoui, preşedintele musulman francez
– Anwar Kbibech, secretarul general al Consiliului francez musulman
– Reverend Oliver Wang-Genh, preşedinte al Uniunii Budiste din Franţa.

Conferinţa Liderilor de Cult din Franţa (CRCF), a fost creata in ziua de 23 noiembrie 2010. Acesta cuprinde şase organisme responsabile ale Budismului, Bisericilor Creştine (Catolice, Ortodoxe, Protestante), Islamului şi Iudaismului. Iniţiativa se justifică prin voinţa liderilor de cult din Franţa in aprofundarea înţelegerii lor reciproce, a sentimentului întreg de contributie la coeziunea societăţii, cu respect pentru alte curente de gândire, şi in recunoaşterea secularismului, ca parte a binelui comun al societăţii noastre.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.