Liderii credinciosi ai Ugandei critica o inregistrare video de pe Internet – Kony 2012

kony 2012 Un film care detaliază atrocităţile comise de liderul rebel din Uganda de Nord, Joseph Kony, a devenit film de senzaţie pe Internet, dar liderii religioşi din regiune au declarat că se tem ca producţia sa nu provoace traume în continuare populaţiei, care se recupereaza dupa cei 23 de ani de lupte brutale.

Filmul, de 30 de minute, intitulat "Kony 2012," a fost lansat in ziua de 5 martie 2012, de către Copilul Invizibil, din San Diego, California. El atrage atentia asupra atrocităţilor comise de către un grup rebel din Uganda, intitulat Armata de Rezistenţă a Domnului, dar a atras, deopotriva laudele şi criticile liderilor religioşi, ale victimelor acestui conflict şi ale publicului.

"Aceasta ar fi fost lansat de fapt în 2003, dar acum că s-a atras atentia asupra acestei probleme, ne dorim ca toti cei din comunitatea internaţionala sa găseasca modalităţi de oprire a lui Kony. El se afla încă acolo", afirma episcopul anglican Johnson Gakumba din din Dioceza Ugandei de Nord.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.