Amenzi de 16.000$, pentru cei ce fac propaganda homosexualitatii

Georgy_Poltavcenko Minoritatea gay din Rusia susţine căeste vizata în mod incorect, după ce o lege care a fost semnata săptămâna trecută pare că urmăreşte să pedepsească pe oricine "intreprinde acţiuni publice în rândul minorilor, pentru a propaga homosexualitatea, lesbianismul, bisexualitatea sau transgenderismul (LGBT)"- lege pe care Biserica Ortodoxă o susţine.

Homosexualitatea a devenit legala în Rusia în 1993, dar societatea, în general, a rămas in stadiul de neacceptare a de "stilurilor de viata alternative". Un sondaj efectuat in 2010 de către Centrul Independent Levada din Moscova a constatat că 74% dintre cetăţenii ruşi consideră homosexualitatea ca fiind un rezultat al unor proaste alegeri morale sau o "boală", în timp ce doar 15% o descriu ca fiind doar o altă "orientare sexuală", care "ar avea aceleaşi drepturi sa existe", ca stil de viaţă, cu heterosexualitatea.

Acum, oricine se consideră că ar influenţa minorii să accepte homosexualitatea se va confrunta cu o amendă de până la 16.000$, după ce guvernantul din St Petersburg, Gheorghi Poltavcenko, a semnat proiectul de lege săptămâna trecută, împreună cu reprezentantii altor regiuni: Ryazan, Arhangelsk şi Kostroma.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.