In Australia, prima femeie indigena arhidiacon sprijină reconcilierea cu aborigenii

Karen Kime Arhidiacon Australia Prima femeie arhidiacon din Biserica Anglicană a Australiei, Karen Kime, a declarat ca vede rolul ei ca fiind unul important in îmbunătăţirea comunicării cu comunităţile indigene ale naţiunii şi in sprijinirea reconcilierii lor cu Biserica şi cu societatea în general.

"Toţi clericii au responsabilitatea populaţiilor indigene", a declarat Kime într-un interviu pentru Australian Broadcasting Corp.

"Este vorba despre educarea oamenilor noştri, pentru ca ei au un rol pe care trebuie sa-l joace în Biserică… şi in a-i ajuta si pe ceilalti sa vada aceasta".

Episcopul de Canberra-Goulburn, Stuart Robinson, care a efectuat slujba de hirotonire a lui Kime, in data de 25 februarie 2012, a declarat, in plus, pentru Daily Advertiser, că acest lucru va insemna un semnal puternic pentru ministeriatul indigen, care acum se afla pe ordinea de zi a Bisericii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.