Activismul politic ortodox infloreste in Rusia

Vladimir Putin Alegerile din Rusia stârnesc dezbateri pana si în Biserica Ortodoxă. Conform informatiilor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Moscova, alegerea lui Vladimir Putin, pentru un al treilea mandat, ca preşedinte rus, a stimulat noi dezbateri in mijlocul societatii civile, in relatia Biserică-Stat, dar si în sanul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Cele mai frecvente acuzatii sunt cele legate de fraudarea votului.

Andrei Desnitchii, un teolog care susţine cererile legate de alegeri corecte, a declarat că activismul politic creste în rândul creştinilor ortodocşi si are implicatii pozitive asupra situaţiei.

"Activismul politic ortodox a debutat în cele din urmă, dand nastere la discutii, unul cu celalalt, despre modul in care fiecare poate sa se conecteze la poziţia sa politică, la credinţa sa", a mai spus acesta – informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.