Episcopii catolici din Asia incheie o reuniune cu usile inchise, privind pedofilia

Conform informaţiilor primite din Bangkok, episcopii catolici din Asia au ţinut o Conferinţă, în perioada 14-19 noiembrie 2011, în acest oraş, pe tema "problemei considerabil de grave" a abuzurilor sexuale asupra copiilor, însă şedinţa a fost închisă pentru jurnalişti şi niciun comunicat nu fusese încă emis, până în data de 22 noiembrie.

Federaţia Conferinţelor Episcopale din Asia a declarat, totuşi, presei de ştiri, că această conferinţă, intitulată "Impactul Pedofiliei – Criza din Biserica Asiei", a fost închisă, dar reporterii au fost sfătuiţi să nu încerce să viziteze locul de desfăşurare a acesteia, în Universitatea Adormirea Maicii Domnului.

O scrisoare deschisă, publicată în luna ianuarie, de către federaţie, îi invita pe cardinali, arhiepiscopi şi episcopi, la adunare, pentru a discuta despre "scrisorile primite din diferite cercuri ale Bisericii, conform cărora pedofilia ar fi devenit deja o problemă gravă, considerabilă pentru Asia", mai informează Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.