Crestinii si musulmanii norvegieni condamna extremismul religios

Conform datelor primite de la membri-abonaţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Oslo, Norvegia, în urma atacurilor din iulie 2011, în care au fost ucise 77 de persoane, creştinii şi musulmanii norvegieni au condamnat, din nou – dar de această dată în comun, în ziua de 22 noiembrie – extremismul religios, ca fiind "în contradicţie cu învăţăturile religiilor noastre”.

"Extremiştii religioşi se pun pe ei înşişi în locul lui Dumnezeu şi consideră că duc o luptă în numele lui Dumnezeu, împotriva duşmanilor lui Dumnezeu", a declarat un comunicat lansat în 22 noiembrie 2011, semnat de Consiliul Islamic din Norvegia şi de Consiliul Bisericesc Norvegian privind Relaţiile Internaţionale Ecumenice, mai informează Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.