Casa de acasa – Cultura materiala si locuire in satul romanesc actual

Conferinţele de la Şosea
Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Proiectul „Gospodari şi gospodari în România sec. XXI. Un inventar de bunuri şi valori”, finanţat de CNCSIS, şi-a propus să pornească pe urmele „caselor făloase” şi a celorlalte forme recente de locuire din satul românesc actual, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, partener media al evenimentului.

Realizată timp de trei ani de zile împreună cu studenţii masterului de antropologie din SNSPA în două comunităţi diferite din Dâmboviţa (Pucheni) şi Suceava (Cacica), dar comparând şi cu date din ale sate din ţară, cercetarea pune în evidenţă mutaţiile sociale din mediul rural românesc aşa cum sunt ele exprimate în inventarul de bunuri gospodăreşti şi în modalităţile recente de amenajare a spaţiului domestic, precum şi motivaţiile şi funcţiile acestor forme de locuire.

Rezultatele acestei cercetări vor fi discutate în cadrul primei ediţii din această toamnă a Conferinţelor de la Şosea „Casa de acasă. Cultură materială şi locuire în satul românesc actual” care se va desfăşura la Clubul Ţăranului marţi, 29 noiembrie, între orele 16.30 – 19.00, in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.