Mesajul de condoleante, adresat de Patriarhul Kirill familiilor indurerate nigeriene

Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii a adresat Preşedintelui Republicii Nigeria, Goodluck Jonathan, o scrisoare de condoleanţe, în urma morţii tragice a peste o sută de cetăţeni ai acestei ţări, victime ale unei serii de acte de terorism indreptate împotriva populaţiei creştine civile.

Excelenţei Sale, Dr. Goodluck Jonathan, preşedintele Nigeriei

Excelenţă, Domnule Preşedinte,

Săptămâna trecută, extremiştii au intreprins o serie de acte teroriste împotriva populaţiei creştine civile din Nigeria. Din păcate, violenţa îndreptată împotriva creştinilor continuă în ţară, nu cu mult timp în urmă ducând la pierderea altor vieţi omeneşti, provocând durere şi suferinţă. În urma morţii tragice, prin mâinile unor criminali, a mai mult de o sută de cetăţeni ai Republicii Dumneavoastră, vă rugăm să transmiteţi condoleanţele noastre sincere familiilor victimelor.

Lansez un apel, să faceţi tot ce vă stă în putere pentru a opri violenţa îndreptată împotriva populaţiei creştine din statul dumneavoastră.

În aceste zile pline de durere, mă rog cu putere la Domnul Cel milostiv pentru încetarea ostilităţilor, pentru consolidarea păcii pe pământul nigerian, în consolarea celor care şi-au pierdut părinţii sau rudele.

Vă rog să acceptaţi, Excelenţă, Domnule preşedinte, sincerele condoleanţe.

+ Chiril, Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii

– informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.