Comunitatile religioase japoneze: atitudini in fata sinuciderii. Jishi vs. Jitsasu…

Conform datelor primite de la membri-abonaţi Lacasuri Ortodoxe aflaţi în Tokyo, un simpozion interconfesional, organizat în data de 29 octombrie 2011, a explorat atitudinile comunităţilor religioase japoneze în faţa sinuciderii, inclusiv dacă termenul ar trebui să fie schimbat cu "moarte voluntară"

Sponsorizat de Conferinţa Episcopilor Catolici din Japonia, simpozionul a luat în considerare tendinţa utilizării termenului japonez "jishi", însemnând “moarte voluntară”, în loc de "jisatsu" sau "sinucidere” (“uciderea sinelui”).

"Wataru Kaya, un preot şinto şi psihiatru, a subliniat importanţa rugăciunii şi a compasiunii pentru cei care mor în mod voluntar, bazându-se pe cultura tradiţională japoneză. El a mai spus că Şintoismul "nu vede moartea voluntară ca pe un rău absolut".

Dar Hiroshi Saito, care conduce biroul de studiu al Institutului Doctrinei Oomoto, o sectă şinto, a remarcat faptul că un canon Oomoto spune: "Sinuciderea este un păcat, dintre alte păcate".

El a avertizat că, "prin folosirea termenului" de moartea voluntară, se teme ca "sentimentul de păcat, atribuit sinuciderii, sa nu fie în mod inconştient slăbit", informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.