(CD) Mitropolitul Bartolomeu Anania: Predici la Duminicile Triodului

Fundatia „Mitropolitul Bartolomeu”, în parteneriat cu Casa de discuri E-Media din Bucuresti a realizat primul album audio cu titlul „Mitropolitului Bartolomeu Anania, Predici la Duminicile Triodului”. Albumul care contine 4 cd-uri audio cuprinde 10 predici pe care vredincul de pomenire Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu le-a rostit în Catedrala din Cluj, ne-a informat in acewasta dimineata Pr. Bogdan Ivanov, administratorul fundatiei.

Redând într-un limbaj de o prospetime remarcabilă temele Evangheliei, predicile Mitropolitului Bartolomeu relevă pe de-o parte marea moştenire a venerabilului ierarh şi om de cultură, care a lăsat un altfel de limbaj bisericesc, împrospătat şi viu, prin marile reflecţii şi prin orizontul cultural vast, iar pe de alta, adâncimea ideilor şi a meditaţiilor de mare pătrundere si foarte actuale pentru lumea în care trăim.

Teme precum Liniştea de a fi neliniştit în faţa lui Dumnezeu; Dorul de ducă şi ispita neantului; Adevăratul judecător al omului este omul însuşi; Istoria nefericirii umanităţii ; Biruinţa frumuseţii lui Dumnezeu; Bucuria de a-ţi ferici aproapele; Crucea: semnul, simbolul şi puterea lui Dumnezeu; Credinţa şi virtualul devenit real; Măreţia Stăpânului care-şi slujeşte supuşii şi adevărata democraţie si Suferinţa biruitoare a lui Iisus sunt tratate de Mitropolitul Bartolomeu în cele 10 predici ale albumului si reprezintă tot atâtea invitatii la redescoperirea sensului si a bucuriilor autentice ale vietii crestine.

Albumul este însotit si de o brosură ce contine o meditatie a Mitropolitului Bartolomeu cu titlul „Singurătatea si nelinistea mântuitoare”, ce tratează tema singurătătii si a însingurării, ca remedii spirituale la zgomotul si vidul spiritual al lumii de azi, dar si biobibliografia ierarhului clujean ilustrată cu imagini din marile etape ale vietii sale, multe dintre ele inedite.

Realizat într-o viziune grafică de exceptie, completată de elementele grafice ale artistului Silviu Oravitzan, întregul album poarta ameprenta simplitătii si a elegantei, pe măsura sufletească a Mitropolitului Bartolomeu. El va fi disponibil pe piată începând din luna noiembrie 2011 si va putea fi achizitionat atât din reteaua magazinelor bisericesti ale Arhiepiscopiei Clujului sau din Catedrală, cât si din marile lanturi de librării, precum Humanitas, Librarium si Cărturesti, dar si din alte magazine de specialitatea din întreaga tară.

Acest prim album se înscrie într-un proiect mai amplu al Fundatiei de editare a unei colecţii audio cu predicile Părintelui Mitropolit Bartolomeu, ca o primă restituire a bogatei sale activităţi omiletice, apreciată unanim de-a lungul vieţii sale, dar cu atât mai mult după plecarea lui dintre noi, mai informeaza pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Pr. Bogdan Ivanov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.