Lucrari de amploare la Cimitirul Straulesti II. Primul inel de centura al Bucurestiului impune schimbari…

Cimitirul Străuleşti 2, aflat la extremitatea nordică a Bucureştiului, pe şoseaua de centură Odăi, îşi înnoieşte gardul de la intrare. Vechiul gard, din beton armat, s-a deteriorat treptat, în urma impunerii mutării acestuia cu câţiva metri.

Obligatia mutarii gardului a aparut odată cu începerea lucrărilor de lărgire a şoselei de centură, din anul 2007, când proprietarii de teren din zonă au fost expropriaţi de terenul necesar lărgirii şoselei de la două, la patru benzi de circulaţie, acestia fiind despăgubiţi conform legii.

Muncitorii lucrează deja de 3 săptămâni, mai mult de jumătate din faţadă fiind deja finisată. Intervievat de un reporter al Agenţiei de Ştiri Lăcaşuri Ortodoxe, Marin Oprea, muncitor implicat in aceasta lurare, ne-a declarat astazi, 1 noiembrie 2011:

“Trebuie să profităm de vremea caldă şi să urgentăm finisarea lucrarii până la venirea îngheţului. Astăzi, fiind soare, am debarasat ultima parte din gardul vechi, săpăm santul pentru noua fundaţie la partea ramasa, cu mini-excavatorul cimitirului, ca să poată fi turnată si ea cât mai repede. Colegii pe care ii vedeti in spate, au inceput sa încarce cu tencuială rosturile dintre plăcile de beton" .

Administratia cimitirului a aşteptat o perioadă pentru ca şoseaua de centură să fie definitivata în zona cimitirului si, de asemenea, in aria autorizaţiilor provizorii de constructie, dar, cu toate acestea, administratorii speră ca "în câteva zile lucrarea să fie încheiată”, mai informeaza Serviciul Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Considerat de categoria a IV-a, Cimitirul Străuleşti II asigură şi spaţii speciale cu regim de gratuităţi. Aici îşi găsesc odihna mai mulţi scriitori, printre care şi Alexandru Ivasiuc, Anatol Baconsky, Mihail Drumeş, Emilian Bălănoiu, Mihai Gafiţa, Constantin Ioncică, Elena Gârboveanu.

Anul trecut, la intrarea în cimitir, s-a construit o biserică ortodoxă din lemn, în stil maramureşan, cu hramul Sfântul Ilie, unde se săvârşesc Sfintele Slujbe ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.