Musulmanii si Crestinii au marsaluit impreuna, pentru unitate nationala

Sute de protestatari au organizat un marş pentru "unitate naţională", pornind de la Moscheea Al-Azhar spre Catedrala Ortodoxă din Abbasseya, după rugaciunile de vineri. Un alt marş a pornit din Piaţa Tahrir şi s-a alăturat protestatarilor din faţa Catedralei Ortodoxe.

Demonstranţii au ridicat în aer steagul egiptean, alături de Coran şi de Crucea Creştină şi au scandat: “Unitate naţională!”. De asemenea, ei au mai militat împotriva utilizării forţelor armate si violenţelor cu care s-au confruntat în ultimul timp protestatarii copţi, în faţa clădirii televiziunii de stat, cunoscută sub numele de Maspero.

În cursul aceleiaşi zile, unii dintre credincioşi chiar au plecat de la rugăciunile de vineri, alăturându-se şi chemând alte zeci de demonstranţi în faţa Moscheii Al-Azhar, la marşul spre Catedrala Ortodoxă.

Protestatarii au scandat "Musulmanii şi Creştinii sunt de aceeaşi parte!” şi "Jos cu regimul militar!", arătându-se împotriva hotărârilor Consiliului Suprem al Forţelor Armate, responsabil de incidentul criminal din Maspero, unde au rezultat cel puţin 26 de morţi şi sute de răniţi, mai informeaza Serviciul de presă LONews, al Agenţiei de ştiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.