publicat în: Arhivă

Seminarul Sfintii Chiril si Metodiu, intors in Prizren, dupa 12 ani de exil

 Seminarul Sfintii Chiril si Metodiu in Prizren dupa 12 ani de exil LONews    În Prizren, ieri 22 septembrie 2011, Seminarul "Sfinţii Chiril şi Metodiu" a “revenit” oficial “acasă, după 12 ani de exil”, aprecia presa locală. Odată cu înscrierea primei generaţii de viitori teologi, acolo unde Episcopul Teodosije de Prizren, profesorii de teologie, elevii şi părinţii lor au fost prezenţi, activitatea uneia dintre cele mai renumite instituţii de învăţământ din Serbia SOC a fost restabilită în mod solemn, informeaza Serviciul de presa LONews, conform materialelor primite de la abonati stabiliti in zona.

Seminarul Sfintii Chiril si Metodiu in Prizren dupa 12 ani de exil LONews 2

   Deşi temporar mutat, Seminarul din Prizren Nis îşi continuă activitatea, iar în următorii doi ani se va lucra pentru revenirea completă a acestei şcoli în Prizren.

 Seminarul Sfintii Chiril si Metodiu in Prizren dupa 12 ani de exil LONews 3   Episcopul Teodosije, care a fost numit în funcţia de rector al Seminarului, a subliniat faptul că revenirea Seminarului a fost unul dintre cele mai importante evenimente din ultimul timp.

   Episcopul a mai spus că procesul de reconstrucţie nu a fost unul uşor şi încă nu a fost finalizat. "Începutul activităţii acestui seminar este un mare succes pentru Biserica noastră şi pentru oameni, şi aş spune, de asemenea, pentru oraşul Prizren, deoarece va reprimi una dintre caracteristicile sale, iar toţi cetăţenii din Prizren, indiferent de ce natiune sau credinţă sunt ei, ar trebui să fie fericiţi pentru că această şcoală a avut mereu locul ei în acest oraş", a spus Episcopul Teodosije, informează Serviciul de presă LONews, amintind şi faptul că Eparhia a lansat un apel pentru strângerea de fonduri în vederea continuării lucrărilor.