publicat în: Arhivă

Biserica Ortodoxa Copta readuce in discutie divortul

Coptii pentru recasatorire - foto Mahomed Hasam Edin LONews Consiliul Clerical pentru Probleme Personale al Bisericii Ortodoxe Copte a reluat marţi, 20 septembrie 2011, examinarea cererilor de divorţ formulate de copţi, după o pauză de două luni, timp în care au avut loc demonstraţii ale copţilor care solicitau dreptul la divorţ şi recăsătorire, informează Serviciul de presă LONews.

Papa Shenouda i-a cerut Consiliului să faciliteze procedurile de divorţ, fără a încălca învăţăturile Sfintei Scripturi, care interzice divorţul, cu excepţia cazurilor de adulter sau de convertire la altă religie.

Surse din zona ne-au certificat faptul că Biserica a primit, însă, şi alte câteva sute de scrisori de la copţi care apărau poziţia Papei împotriva celei de-a doua căsătorii. Aceştia mărturiseau că vor participa în număr de câteva mii, miercuri, la predica Papei, pentru a-si exprima sprijinul.

Ayman George, coordonator al Coaliţiei Celei de-a Doua Căsătorii, a declarat între timp că mulţi oameni părăsesc Biserica Ortodoxă Coptă şi aderă la alte confesiuni, doar pentru a li se permite să divorţeze şi să se recăsătorească (vezi ARHIVA), mai informează Serviciul de presă LONews.