Consiliul Bisericilor din Sudan trimite in Sud echipe ale pacii

Consiliul Bisericilor din Sudan a trimis mai multe echipe ale pacii, pentru a calma situaţia existentă în mai multe regiuni din Statul Jonglei, situat în Sudanul de Sud, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, conform materialelor primite din zona Nairobi, Kenya, de la un membru-abonat.

În această zonă, agenţiile umanitare au indicat faptul că mii de persoane au murit şi mai mult de 26 000 de persoane au fost strămutate în urma conflictelor inter-etnice.

Rev. Ramadan Chan Liol, secretarul general al Consiliului, a declarat că echipele vor duce cu ele, către comunităţile aflate în conflict, mesajul că nu poate exista un viitor fără pace şi fără iertare.

“Acest lucru este unul extrem de urgent. Ciclul răzbunărilor, de după răzbunare, trebuie să înceteze”, a mai declarat liderul grupurilor formate din romano-catolici, ortodocşi şi mai multe biserici protestante, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.