Mitropolitul Ilarion Alfeyev s-a intalnit cu Patriarhul Ignatie al IV-lea al Antiohiei

Mitropolitul Ilarion Alfeyev s-a întâlnit cu Patriarhul Ignatie al IV-lea al Antiohiei.

In cea de-a doua jumătate a lunii august 2011, Patriarhul Ignatie al IV-lea al Antiohiei l-a primit la Damasc pe preşedintele Departamentului de Relaţii Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion, care a efectuat o vizita de lucru în Siria, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

În cadrul reuniunii, care a avut loc la sediul Patriarhiei Antiohiei, au fost luate în discuţie relaţiile bilaterale dintre Moscova şi Patriarhia Antiohiei, precum şi problemele actuale din lumea ortodoxă.

Episcopul Ilarion a adus la cunostinta îngrijorarea profundă a Bisericii Ortodoxe Ruse vizavi de problemele cu care se confruntă unii creştini din Orientul Mijlociu, agravate de instabilitatea politică din această regiune.

Mitropolitul i-a oferit, cu aceeaşi ocazie, Primatului Bisericii Antiohiene, traducerea în limba arabă a Declaraţiei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, privind creşterea creştinofobiei în lume. Patriarhul Ignatie al IV-lea şi-a exprimat recunoştinţa pentru atenţia Patriarhiei Moscovei privind această temă, şi a subliniat importanţa solidarităţii creştine, asigurând că această declaraţie va fi difuzată în mass-media, atât în Siria cât şi în Liban.

La sfârşitul conversaţiei, Patriarhul Antiohiei a transmis calde salutări Patriarhului Moscovei, cu speranţa unei întâlniri personale cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, în viitorul apropiat, mai informează Agenţia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.