publicat în: Arhivă

Mitropolitul Ilarion Alfeyev s-a intalnit cu Patriarhul Ignatie al IV-lea al Antiohiei

Mitropolitul Ilarion Alfeyev s-a întâlnit cu Patriarhul Ignatie al IV-lea al Antiohiei.

In cea de-a doua jumătate a lunii august 2011, Patriarhul Ignatie al IV-lea al Antiohiei l-a primit la Damasc pe preşedintele Departamentului de Relaţii Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion, care a efectuat o vizita de lucru în Siria, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

În cadrul reuniunii, care a avut loc la sediul Patriarhiei Antiohiei, au fost luate în discuţie relaţiile bilaterale dintre Moscova şi Patriarhia Antiohiei, precum şi problemele actuale din lumea ortodoxă.

Episcopul Ilarion a adus la cunostinta îngrijorarea profundă a Bisericii Ortodoxe Ruse vizavi de problemele cu care se confruntă unii creştini din Orientul Mijlociu, agravate de instabilitatea politică din această regiune.

Mitropolitul i-a oferit, cu aceeaşi ocazie, Primatului Bisericii Antiohiene, traducerea în limba arabă a Declaraţiei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, privind creşterea creştinofobiei în lume. Patriarhul Ignatie al IV-lea şi-a exprimat recunoştinţa pentru atenţia Patriarhiei Moscovei privind această temă, şi a subliniat importanţa solidarităţii creştine, asigurând că această declaraţie va fi difuzată în mass-media, atât în Siria cât şi în Liban.

La sfârşitul conversaţiei, Patriarhul Antiohiei a transmis calde salutări Patriarhului Moscovei, cu speranţa unei întâlniri personale cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, în viitorul apropiat, mai informează Agenţia de stiri Lacasuri Ortodoxe.