Ion Jinga, Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie si Irlanda, la Patriarhie

În ziua de 31 august 2011, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Excelenţa Sa Ion Jinga, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Domnul ambasador a mulţumit pentru primire şi a prezentat punctele de cooperare dintre Biserica Ortodoxă Română şi misiunea diplomatică pe care o conduce în vederea sprijinirii şi promovării intereselor diasporei româneşti din Marea Britanie şi Irlanda de Nord.

În cadrul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat succint multiplele activităţi pastoral-misionare, social-filantropice şi cultural-educaţionale pe care Biserica Ortodoxă Română le desfăşoară într-o diaspora dinamică şi în permanentă creştere. În acest context, Patriarhul României a evidenţiat importanţa dezvoltării şi implementării de programe europene care să contribuie la integrarea emigranţilor români în societatea britanică, dar şi la păstrarea identităţii lor culturale şi religioase.

La rândul său, domnul ambasador a subliniat faptul că implicarea Bisericii Ortodoxe Române în rezolvarea problemelor existente în cadrul celei mai mari diaspore româneşti din toate timpurile, aşa cum este cea de astăzi, contribuie la asigurarea coeziunii sociale şi a unei mai bune cunoaşteri reciproce.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mai reliefat importanţa dialogului între Bisericile creştine, în promovarea valorilor religioase în societatea europeană contemporană. În acest sens, Patriarhul României a menţionat necesitatea cooperării practice în rezolvarea unor probleme de ordin pastoral, social şi cultural într-o societate marcată de fenomenul secularizării, al migraţiei, şomajului şi sărăciei.

O vizită a Patriarhului României în Marea Britanie va fi posibilă cu ocazia sfinţirii picturii bisericii ortodoxe române din oraşul Leeds, probabil în anul 2013, informeaza Centrul de presa al Patriarhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.