(VIDEO) Hit-ul publicitar Super Bowl / Chrysler 200 – Lose Yourself, intr-o viziune religioasa. Eminem pentru “Imported from Detroit”

Lose Yourself / Te rătăceşti de tine însuţi si te pierzi

2     Ceea ce se întâmplă astăzi, pentru unii, poate părea de neconceput – afirma în urmă cu câteva zile presa internaţională: o versiune Gospel (cântare religioasă de factură modernă, specifică Bisericii protestante) a melodiei lui Eminem, "Lose Yourself", realizată de corul Selected of God, a fost lansată de curând pe iTunes şi Amazon. Veniturile din vânzări, inclusiv drepturile de autor, vor fi canalizate prin firma producătoare de automobile, Chrysler, şi prin editorul ei, Eminem, către trei grupuri non-profit din Detroit, informeaza LONews.
    Videoclipul pare o continuare a AD-ului (reclamei) pentru Super Bowl, care l-a aşezat pe Eminem într-un… Chrysler 200, în drumul său spre Fox Theatre, unde urma să descopere acest cor: un ritm prins in mersul masinii si o inspiratie suprapusa peste vibratiile unui cor bisericesc.

   Eminem nu apare în noul videoclip, iar prezenţa Chrysler este una destul de “uşoară”. De data aceasta, vip-urile sunt membrii corului afiliat al Praise Tabernacle din Grosse Pointe. Printr-o serie de repere ale “oraşului motorizat”, prin scenele de stradă şi personajele locale, clipul reia tema de rezistenţă şi de speranţă a Detroit-ului.
   Intre persoanele filmate se numara şi boxerul Cornelius (K9) Bundrage, fanfara Cass Tech şi Trupa Campionilor la săritura cu coarda, All Stars.

   Video-ul a atins, imediat după lansare, un număr record de 17 milioane de vizualizări. De asemenea, ceea ce este mai important, odată cu lansarea cântecului a debutat şi noul proiect, IFDProject – o colaborare web în stil Ferndale 8 Mile Style, de promovare a evenimentelor din Detroit.
   Aceasta este, însă, doar o parte din faza următoare: "Imported From Detroit" (Importat din Detroit), care va continua să ruleze noul său slogan "Never Give Up. Always Give Back" (Niciodata nu renunţam. Intotdeauna o luam de la capat)
   "Este celebra atitudine, linia genealogică a lui Chrysler, a Detroit-ului şi a acestui cor", mărturisea Francois.

   "Imported from Detroit", conceput de francezul Francois, evoluează la Super Bowl. Super Bowl-ul, în fotbalul american profesionist, este meciul pentru campionat al National Football League (NFL), desfăsurat în prezenţa mai multor vedete, care participă la deschiderea acestuia. De-a lungul anilor, Super Bowl şi-a depăsit condiţia, devenind cel mai urmărit program de televiziune din Statele Unite ale Americii, şi este ca o sărbătoare naţională – slujeste acum, pe termen lung, cauzei Detroit-ului.
   "A început mai mult ca o campanie – o viziune şi o parte a poveştii de revenire a Detroitului, alături de povestea de revenire a Chrysler-ului", mai spune el. "De la început, a existat ideea de a face un gest generos pentru Detroit, dar a devenit, uşor, o mişcare…"

   Organizaţiile care ar putea beneficia de pe urma campaniei sunt: Abayomi Community Development Corporation, The Yunion mentoring service şi Robert Shumake Foundation. Se vor alătura altor patru grupuri, printre care şi Marshall Mathers Foundation, care primesc deja veniturile vânzărilor "Imported from Detroit" – uneori din… tricouri si sepci.
   Un purtător de cuvant al Chrysler a declarat că nu se cunosc încă sumele totale care au fost donate, informeaza LONews.
   Printr-o ironică întorsătură, Audi ar fi donat şi el o sumă acestor grupuri, ca parte a unei acţiuni juridice cu tabăra lui Eminem. Producătorul german a fost acuzat de copiere a unor fragmente din "Imported from Detroit" şi "Lose Yourself" într-un video propriu, recent, de promovare.

   Noua iniţiativă "Imported from Detroit" apare pe fondul unei restructurări de management în interiorul Chrysler şi companiei-mamă Fiat. Francois, care a fost preşedinte şi CEO al Chrysler, este acum şef al mărcii Fiat şi director de creaţie pentru ambele companii, continuând să supravegheze campania "Imported".
   În contrast cu alte anunţuri Super Bowl, care se îndreaptă spre casele a 111 milioane de telespectatori, Chrysler urmăreşte succesul viral, printr-un nouă melodie şi un nou clip video, în speranţa atenţionării prin Internet word-of-mouth.
   "Poate vă întrebaţi de ce nu există mai multe maşini în film", spune Francois. "Este un fel de instrument de marketing, dar nu este un instrument de marketing, pentru un produs. Este vorba despre spiritul unui oraş şi al unui brand, este mai mult decât un produs…".

– o prezentare, pentru serviciul LONews: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.