publicat în: Arhivă

Crestinii vor sa inteleaga sensul botezului

Taina Botezului in Congresul International Liturgic Reims Franta 2011    Până astăzi, vineri 12 august 2011, oraşul Reims din Franţa a găzduit Congresul Internaţional Liturgic, organizat de Biserica Catolică, după cum ne informează membri-abonati aflati în zonă.

Ediţia din acest an a Congresului Internaţional Liturgic a fost dedicată Tainei Botezului, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Toţi cei prezenţi la Reims au avut în intenţie “păstrarea sensului ritualic al Tainei Botezului”.

Congresul a fost organizat de Societatea Liturgică, adunând la un loc în fiecare an, încă din 1967, teologi şi oameni de ştiinţă care lucrează pe chestiuni legate de cultul creştin, într-o perspectivă ecumenică.

Reims este un oraş al Franţei, aflat sub jurisdictia prefecturii departamentului Marne, în regiunea Champagne-Ardenne. Principala atractie turistica a orasului este Catedrala Notre Dame. Cu toate că este cel mai populat oraş din regiune, Reims nu este nici capitala regiunii, nici prefectura departamentului.

Catedrala Notre-Dame, fosta mănăstire Sfântul Remi şi Palatul Tau din Reims au fost înscrise în anul 1991 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– articol realizat de: Stud. Denisa-Elena