publicat în: Arhivă

Slujba anuala de pace, in Catedrala Westminster, a dobandit noi semnificatii

rugaciune pentru pace la catedrala westminster Londra august 2011 La slujba pentru pace, s-au facut rugaciuni pentru oraş şi ţară. Conform datelor primite din Londra, de la corespondenti-abonati aflati in zona, Slujba anuală de Pace, din Catedrala Romano-catolică Westminster, a dobândit semnificaţii noi, în seara zilei de 9 august 2011, londonezii adunându-se la rugăciune pentru oraşul lor şi pentru alte comunităţi britanice, sfâşiate de revolte – informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

O a patra noapte de nelinişte a dus la mai mult de 700 de arestări în Londra, potrivit Poliţiei, dar jafurile şi incendierile au continuat să se răspândească si în alte oraşe din Marea Britanie. A fost raportat un caz de ucidere a unei persoane iar câteva zeci de cetăţeni şi ofiţeri de poliţie au fost răniţi, conform autorităţilor.

Revoltele au început în ziua de 6 august 2011, în urma unei demonstraţii paşnice, în nordul Londrei, organizata împotriva uciderii de către Poliţie a unui bărbat de 29 de ani.

Un participant printre cele 200 de persoane prezente la slujba pentru pace a declarat că este nevoie de un sentiment de speranţă. "Credinţa ne dă speranţa că temerile actuale si nesiguranţa vor trece şi ne vom simţi din nou în siguranţă pe străzi, având încredere în tinerii noştri", a declarat Ellen Teague, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe