publicat în: Arhivă

“Spiegel” – Berlin (Germania) – Condamnarea ridicării excomunicării unui prelat negaţionist

Un responsabil evreu german l-a criticat pe Papa Benedict XVI de ridicarea excomunicarii unui episcop negaţionist, considerand ca această decizie aprobă acest gen de opinii.

“Prin întoarcerea în sânul Bisericii, Papa a arătat acceptarea la nivel social, public, a unei persoane care refuză realitatea Holocaustului”, şi-a afirmat indignarea Salomon Korn, Vicepreşedinte al Consiliului central al evreilor din Germania în ediţie de luni a revistei Spiegel.

Comentariile sale au urmat deciziei de ridicare a interdicţiei asupra Episcopului britanic integrist, Richard Williamson, care a negat existenţa camerelor de gazare (vezi stirile Lacasuri ortodoxe).

“În prezent, orice extremist de dreapta poate spune că Papa a acceptat un negaţionist în sânul Bisericii. Ceea ce a făcut Papa este de neiertat”, a spus Korn, subliniind că vina este cu atât mai mare cu cât Papa însuşi este de origine germană.

“Am înţeles că Papa Benedict vrea unitatea Bisericii. Dar nu poate face asta în detrimentul relaţiilor cu evreii”, a mai spus Korn.

Cu toate acestea, miercurea trecută, Benedict al XVI-lea a condamnat cu tărie negaţionismul şi şi-a exprimat “solidaritatea” cu evreii (vezi Lacasuri Ortodoxe).